MENU

Number House by Matsunami Mitsutomo

August 30, 2012 Comments (0) Views: 691 Architecture

LiYuan Library

This project is modest addition to the small village of Huairou on the outskirts of Beijing, just under a two hours drive from busy Beijing urban life.
On the one hand it forms a modern programmatic complement to the village by adding a small library and reading space within a setting of quiet contemplation. On the other hand we wanted to use architecture to enhance the appreciation of the natural landscaping qualities.
So instead of adding a new building inside the village center, we chose this particular site in the nearby mountains, a pleasant five minute walk from the village center. In doing so we could provide a setting of clear thoughts when one consciously takes the effort to head for the reading room.

Architects: Li Xiaodong Atelier
Location: Beijing, China
Design Team: Li Xiaodong, Liu Yayun, Huang Chenwen, Panxi
Project Year: 2011
Project Area: 175.0 sqm

Tags: #

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Share with your friends










Submit